17. november, 2017
Pokljuka je pripravljena

V Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju bodo v soboto, 18. novembra odprli letošnjo zimsko sezono. Več kot 35 cm zapadlega snega in nizke temperature so omogočile pripravo smučarsko-tekaških prog na eni od najbolj slikovitih gorenjskih planot.

 

Začetek letošnjega novembra je bil nenavadno sončen in topel, zato pa je zima pokazala zobe ob koncu prejšnjega tedna in še posebej v začetku tega, ko se je snežna meja spustila vse do nižin. Planota Pokljuka, ki večinoma leži dobrih 1000 metrov nad morjem, je že tradicionalno bolj zgodaj odeta v belo odejo. Letos so se tega dejstva razveselili predvsem vrhunski športniki – biatlonci in smučarji tekači, ki so stalni obiskovalci Pokljuke. Tisti, ki še niso odpotovali v Skandinavijo ali Rusijo na zadnje snežne treninge pred začetkom tekmovalne sezone, so ta teden že imeli privilegij vaditi na naravnem snegu. V soboto pa bo Pokljuka uradno odprla svoja vrata tudi za vse rekreativne smučarje tekače. Kot se za otvoritev spodobi, so pripravili vrsto presenečenj, med katerimi gre izpostaviti predvsem brezplačno uporabo prog, ki so na Rudnem polju sicer plačljive (5 EUR dnevna, 25 EUR tedenska in 75 EUR sezonska karta; posebni popusti za upokojence, študente, … in brezplačno za otroke do 12. let), zabavo z DJ-em, pokušine in otroško sankališče.

 

Pridite in med prvimi preizkusite smučarsko-tekaške proge na naravnem snegu!

/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >

NOT VALID XHTML - EDIT AGAIN