9. september, 2018
Leta 2021 bo na Pokljuki svetovno prvenstvo

Pokljuka bo gostila BMW IBU svetovno prvenstvo v biatlonu leta 2021! To so danes odločili na kongresu Mednarodne biatlonske zveze v Poreču. 

 
Pokljuka je bila sicer edina kandidatka, a organizatorjem je bila vseeno izkazana močna podpora saj so prejeli kar 98 odstotkov glasov. 
 
Po nekaj neuspelih poskusih, in po tem ko je Pokljuka prvenstvo leta 2001 že gostila, je zdaj resnično spet čas za Pokljuko.
 
In ne pozabite, letos ima Pokljuka še zelo posebno nalogo. Bo namreč prva postaja BMW IBU svetovnega pokala.
 
Se vidimo na Pokljuki!
 
 
ERROR EVALUATING:
photo_gallery_params("",6,2,"page","/BIATHLON_POKLJUKA_SI.asp?lytoo=posebne/main","&class=lightbox&modified=1536520242")
ENUM: -2147467259
EDESC: 006~ASP 0171~Missing Path~The Path parameter must be specified for the MapPath method.
ESRC: Server.MapPath()
/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >