4. marec, 2017
27. Pokljuški maraton AS v težkih razmerah

Rekreativni tekači in tekačice na smučeh so se danes na Rudnem polju spoprijeli s težkimi vremenskimi razmerami. Zaradi vetra, mraza in dežja je bilo tekmovalcev nekaj manj kot ponavadi, a na koncu je bilo pomembno predvsem to, da so preizkušnjo na 19 km in 9,5 km končali vsi. Proga je bila zaradi vremenskih razmer 1 km krajša. Maraton je štel tudi za tekmovanje SLOvenSKI maraton, najstarejši pa so tekli tudi za memorial Goja Bogataja.

 

Zmagovalec v absolutni konkurenci Pokljuškega maratona AS na 19 km je Miha Dolar (TSK Bled), v ženski konkurenci pa je bila najhitrejša Anja Žavbi Kunaver (TSK Logatec). Na 9,5 km sta bila najhitrejša Anže Bogataj (SK Črna) in Ana Smole (TSK Logatec). Memorial Goja Bogataja (kategorija nad 70 let) pa je osvojil Franc Hribernik (TSK Triglav Kranj).

 

Rezultati 27. Pokljuškega maratona AS in memoriala Goja Bogataja: http://www.biathlon-pokljuka.com/BIATHLON_POKLJUKA_SI,,druge_prireditve,pokljuski_maraton_adriatic_slovenica,rezultati.htm

 

 

/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >