7. marec, 2018
Najhitrejša Erženova in Drinovec

V soboto, 3. marca je v Športnem centru Pokljuka na Rudnem polju potekal že 28. Pokljuški maraton AS. Kljub ne preveč prijaznemu vremenu in novozapadlemu snegu, so se tekačice in tekači uspešno spopadli s smučarsko-tekaško progo, ki sta jo najhitreje pretekla Anja Eržen v ženski konkurenci in Mitja Drinovec med moškimi predstavniki.

 

Memorialni pokal Goja Bogataja sta letos osvojila Nadia Pradal v kategoriji žensk nad 60 let in Konrad Merlak med moškimi nad 70 let. Nagrade za najboljše so prispevali Tesma sport, Športna trgovina One Way in Mars Slovenija.

 

Se vidimo spet naslednje leto na 29. Pokljuškem maratonu AS!

/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >