4. februar, 2018
Klemenčičeva 7. na zasledovalni tekmi

Rus Igor Malinovski je na odprtem evropskem prvenstvu in IBU pokalu za mlajše člane prišel do tretje zmage. Potem ko je slavil z mešano štafeto in včeraj na sprintu, je bil najboljši tudi na današnji zasledovalni preizkušnji. 

 

Srebrno medaljo je osvojil Bogdan Tsymbal, bron pa Francoz Martin Perrillat Bottonet. 

 

Lovro Planko je kljub 6 zgrešenim strelom z 49. mesta napredoval na 43., Anton Vidmar je bil 49. 

 

V ženski konkurenci se je izkazala Polona Klemenčič. Zadela je 19 tarč in iz 16. mesta napredovala na 7. Po tekmi je povedala: Zdi se mi, da sem šla kar dobro, mogoče ta en zgrešeni strel, ampak glede na to, da sem zadnje dni imela res slabe strelske dneve, je to super in sem zelo zadovoljna.  Zdaj se moram pripraviti na mladinsko svetovno prvenstvo. 

 

Živa Klemenčič je bila 35., Tais Vozelj 47. in Nina Zadravec 51.

 

Zmagala je Rusinja Polina Ševnina, ki je sicer zgrešila trikrat, a je imela dovolj prednosti iz sprinterske preizkušnje da je ciljno črto prečkala prva. Prvo medaljo za Švedsko na tem prvenstvu je osvojila Elvira Karin Oeberg, bronasto pa Sophie Chauveau.

/files/prva_stran/bled.jpg

Bled

Bled z okolico je eno najlepših alpskih letovišč. S svojim slikovitim jezerom, idiličnim otokom in skrivnostnim gradom privablja turiste z vsega sveta. Že vse od leta 1992 skupaj s Pokljuko gosti najboljše svetovne biatlonke in biatlonce.

 

Več o Bledu >

/files/prva_stran/bohinj.jpg

Bohinj

Bohinj je zibelka zimskih športov v Sloveniji. Prav tako kot Pokljuka leži sredi Triglavskega narodnega parka, v srcu Julijskih Alp. Njegova največja naravna znamenitost je Bohinjsko jezero, ki je obenem tudi največje naravno jezero v Sloveniji.

 

Več o Bohinju >

/files/prva_stran/reprezentanca.jpg

Reprezentanca

Pokljuka je drugi dom za slovensko biatlonsko reprezentanco. Svetovni prvak Jakov Fak, svetovna podprvakinja Teja Gregorin in člani srebrne mešane štafete večino svojih vadbenih ciklusov opravijo na progah svetovnega pokala na Rudnem polju.

 

Več o reprezentanci >