Prva stran :: O Pokljuki :: Kako do nas?

Dostop na Pokljuko

Informacija o dostopu na Pokljuko je obširno predstavljena na angleški strani in je namenjena tujcem, ki v Slovenijo prihajajo z avtom ali letalom iz različnih smeri.

Kateri Slovenec, ki ljubi gorsko naravo poleti in pozimi, pa ne pozna Pokljuke? Z avtom sta možna dva dostopa, prvi iz Bleda čez Gorje in Mrzli studenec do Rudnega polja, drugi pa iz Bohinjske Bistrice čez Jereko, Koprivnik in Mrzli studenec do Rudnega polja.

 

Vse obiskovalce in gledalce, ki si želijo priti na Pokljuko v času tekem za svetovni pokal v biatlonu prosimo, da se na pot odpravijo vsaj dve uri prej kot ponavadi oz. da pridejo na prizorišče vsaj eno uro pred uradnim pričetkom tekmovanj. Promet z Bleda proti Pokljuki je v tem času namreč zelo zgoščen in prihaja do občasnih zastojev. Na Pokljuki primanjkuje parkirnih mest, zato je parkiranje možno samo ob levem delu cestišča ceste s Pokljuke, zaradi česar je potrebno del poti proti tekmovališču prehoditi.

 

V času državnih prvenstev in drugih tekmovanj na Pokljuki je pričakovati zgolj nekoliko počasnejši promet in oteženo parkiranje na Rudnem polju.

 

BLED - POKLJUKA

Cesta iz Bleda do Rudnega polja je v celoti asfaltirana in je v letošnji jeseni obnovljena na relaciji Zgornje Gorje - Zatrnik. Svetujemo vam uporabo te poti. Na Bledu peljete mimo bencinskega servisa in na križišču pred hotelom Jelovica zavijete desno v smeri Pokljuka. Pot vodi mimo hotela Astoria skozi Rečico in Spodnje ter Zgornje Gorje. Tu se cesta začne vzpenjati proti Zatrniku in Mrzlemu studencu in že ste na pokljuški planoti. Od tu je cesta mimo križišča za Šport hotel precej ravna in pripelje do Rudnega polja, kjer je Gorska šola Slovenske vojske in Biatlonski center Pokljuka. Razdalja med Bledom in Rudnim poljem je 25 km.

Pozimi je cesta plužena in prevozna z zimsko opremo. Verige so obvezne v času večjih snežnih padavin in pri zmrznjenem snegu, zato priporočamo,da jih imate v prtljažniku, kadar se odpravljate na Pokljuko. V času tekmovanj bo promet od Šport hotela do Rudnega polja urejala redarska služba. V neposredni bližini Biatlonskega centra ne bo dovolj parkirnih mest, zato bodo le-ta urejena ob cesti.

 

BOHINJ - POKLJUKA

Drugi dostop je možen iz Bohinjske Bistrice. Cesta je delno asfaltirana, odsek med Gorjušo in Mrzlim studencem pa je makadamski. V Bitnjah pri Bohinjski Bistrici zavijete z glavne ceste proti Jereki in se po serpentinah dvignete do Koprivnika. Pred Koprivnikom je razgledna točka Vodnikov razglednik s katere je v lepem vremenu čudovit razgled na Bohinjsko jezero in Vogel - res vredno ogleda. Cesta vodi mimo Gorjuše do Mrzlega studenca, kjer se priključi cesti Bled - Pokljuka.

 

AVTOBUSNI PREVOZ BLED – POKLJUKA

V času tekmovanj za svetovni pokal v biatlonu bo med Bledom in Športnim centrom Pokljuka na Rudnem polju organiziran tudi avtobusni prevoz. Avtobusi bodo vozili na Pokljuko s parkirišča pri športni dvorani na Bledu (pod hotelom Krim), za vikend pa z industrijske cone Lip Bled na Rečici (v smeri Gorij), kjer bo organizirano tudi osrednje parkirišče za obiskovalce tekem.
Cena prevoza je vključena v ceno vstopnice za tekmovanje, če je kupljena na pooblaščenih prodajnih mestih Eventima (Petrol, Pošta Slovenije, Kompas, …, www.eventim.si).

Vozni red avtobusov: prvi avtobus bo predvidoma odpeljal z Bleda na Pokljuko vsaj tri ure pred uradnim pričetkom tekme (za tisti dan). Zadnji odhod avtobusa s Pokljuke se bo prilagajal poteku tekem, stanju in dogajanju na biatlonskem stadionu in v gostinskem šotoru.

 

 

 

NOT VALID XHTML - EDIT AGAIN