Prva stran :: Novice :: Leto 2013
9. september, 2013
Biatlonci na Eurobasketu navijali za slovenske košarkarje

Celje, 9. septembra 2013 - Slovenska biatlonska reprezentanca se je odzvala povabilu reprezentančnega pokrovitelja, družbe Petrol in si v njihovem spremstvu ogledala zadnji dve tekmi skupine C v prvem krogu Evropskega prvenstva v košarki. Andreja Mali, Anja Eržen, Klemen Bauer, Peter Dokl, Lenart Oblak, Uroš Velepec in Matej Oblak so v Celju glasno navijali in uživali v dramatičnih razpletih pod košarkarskimi koši.
 
Čeprav si je tekmo hrvaške reprezentance s Češko še posebej želel ogledati Jakov Fak, mu ni uspelo v živo videti zmagoslavja naše južne sosede, saj je imel prav danes še nekaj drugih neodložljivih obveznosti. Zato pa so ga nadomestili kolegi iz reprezentance in v duhu fair playa, ki ga na prvenstvu podpira Petrol, tik ob igrišču navijali tudi za rdeče-bele. Nekoliko sklonjenih glav so zapuščali dvorano Zlatorog le po zadnji tekmi, ko je Poljska premagala slovensko izbrano vrsto z 71:61.
 
Žal so bili danes Poljaki boljši. Navijači s(m)o pripravili enkratno vzdušje, slovenskim košarkarjev pa žoga nikakor ni hotela skozi obroč. Vseeno smo ponosni nanje, saj so z zmago nad Španijo pred dnevi dokazali, da vseeno ostajajo eden od favoritov tega prvenstva. V nadaljevanju tekmovanja jim želimo mirno roko in še čim več zmag, obenem pa hvala Petrolu za nepozabno košarkarsko doživetje, so ob slovesu od savinjske prestolnice v en glas zatrjevali člani biatlonske ekipe.
 
Poleg ogleda košarkarskih tekem so biatlonci v Celju razveselili še nekaj naključnih ljubiteljev biatlona, ki so jim podelili avtograme in se fotografirali z njimi, trenerja Velepca pa je ena od televizij izkoristila tudi za kratek intervju.