Prva stran :: Novice :: Leto 2013
21. oktober, 2017
Ljubitelji narave očistili Pokljuko

Ljubitelji Pokljuke in gora so se zbrali na akciji Očistimo Pokljuko. Več kot sto ljudi od blizu in daleč, tudi veliko članov biatlonskih klubov, se je podalo v pokljuške gozdove, a tokrat niso iskali gob, ampak nepravilno odvržene odpadke. Te so pobrali v zdaj že dobro znane vrečke, ki spremljajo vseslovensko pobudo Očistimo gore. Zbrane smeti bodo prepeljane v dolino in odložene na pravilen način.

 

Pokljuka bo tako zimsko sezono, v kateri bo od 29. januarja do 4. februarja 2018 gostila Odprto evropsko prvenstvo in IBU pokal za mlajše člane v biatlonu, pričakala čistejša in urejena. 

 

Obiskovalce je v sončnem vremenu zabaval harmonikar Stane in duo MM - kitarist Marko in Maja Prašnikar, ki je predstavil himno tudi Očistimo gore. Ta je nastala v sodelovanju s Tonetom Fornezzijem Tofom. 

 

Akcija je potekala pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav in Mercatorja. Sponzorji so za udeležence pripravili tudi nagrade (za največji kos odpadka, za najuspešnejšo skupino in za najmlajšega udeleženca) in pogostitev.